Kuinka mä selvisin lastenhuoneen kaaoksesta • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Kuinka mä selvisin lastenhuoneen kaaoksesta

Kun sä  nyt luet tätä pääset osaksi mun henkilökohtaista stooria ja   Järjetysvinkityhteisöä. Sillä nyt mun on pakko paljastaa sulle totuus, miksi mä perustin ryhmän Lastenhuoneen Järjestysvinkit. Niin. Syy on varmasti yksinkertainen. Mutta siihen johtanut matka ei….

Mä niin tajusin (niin kuin nyt monet muutkin) etten ole yksin tämän asian kanssa. Ymmärsin, että hei niin monet tuskailee leluvuorien, huonekalujen ja sotkun keskellä. Olin yksi niistä keskellä lastenhuonetta. Toivottomana…

Mä kouluttauduin ammattijärjestäjäksi, sillä alkoi kiinnostaa mitä ihminen tuntee ja kokee tavaran välityksellä. Tavarat ilmentää aina jotain…Se ikuinen tavarasuhde. Ja miten ihmeessä siitä selviää lapsiperhe?

Mun tuntemukset oli niin ristiriitaisia.  10-vuotta sitten mä suunnittelin vauvalle huonetta, ihana valkoinen ja hempeä. Vaateet kauniisti lipastossa  ja hoitopöydällä sekä talkkipurkit että vaipat. Elettiin ihanaa vauva-arkea. Tavaramäärä oli kohtuullinen.  Syntymäpäivien kynnyksellä erehdyin mainitsemaan jokaiselle sukulaiselle eri lahjatoiveen… ja arvaat kai lopun. Se tie ei päättynyt hyvin. Jokainen syntymäpäivä sukulaisten ja lastenjuhlien lopputulos johti matkalle  ruotsalaiseen huonekaluliikkeeseen. Mistäs mä silloin tajusin, että tavaramäärää ei hallita uusilla huonekaluilla ja säilytysratkaisuilla. Olin hakoteillä…

Kuinka lastenhuone oli kuin pommin jäljiltä?

Huoneenmuoto on  meillä kaikenlisäksi  niin omituinen, etten pyörittelyn jälkeen ollut koskaan tyytyväinen. Itkuhan siinä tuli.  Huoneessa kahdella pojallamme on kolme ovea, yksi ehjä seinä ja tietysti seiniin on mahdotonta kiinnittää yhtään mitään…  Olin ihan toivoton. Mitä tästä tulee? Olenhan itse ollut aina kiinnostunut järjestämisestä ja nauttinut kauniista asioista.

*Kuinka en osannut opettaa lapsiani siistiksi ja hoitamaan huoneensa kuntoon? 

*Kuinka minun lasteni huone oli  kuin pommin jäljiltä? 

*Miksi mun ihanat tyynyt ja tyynynpäälliset hukkuivat, vaikka kuinka yritin sisustaa? 

Sen sijaan löin varpaani muovisiin ruokatavaroihin, leikki mikroaaltouuniin, leluaseisiin, roolivaatteisiin, peleihin, askartelutarvikkeisiin askarteluihin ja  Legoihin! Niitäkin oli isoa kuin pientä. Kuulostaako tutulta? Entäs ne pehmoeläimet? ja Figuurit ties mistä. Kertakaikkiaan! Ja korit halkeilivat niin kuin aivokuoreni! Miksi oi miksi!!!!

Yhteistyöllä kaikki sujuu

Mä olen saanut niin paljon yhteydenottoja kaukaa ja läheltä, joten nyt on tarjoutunut jokaiselle mahdollisuus.  Tarjoan sulle kanssa tasapainoa lastenhuoneeseen tästä, Paikka kaikelle Lastenhuoneessa verkkokurssista. Jos tunnistit itsessäsi samoja fiiliksiä mä suosittelen osallistumaan. Kurssimateriaalit on katsottavissa ja kuunneltavissa helposti arkiaskareiden lomassa. Ja kaikenlisäksi Järjestysvinkkien seuraajana saat 10 € arvoisen edun. Ihanaa!

Niin suuri hyöty!

Jos mulla olisi 10-vuotta sitten ollut  valinnanvaraa ja  mahdollisuus tarttua tällaiseen olisin varmasti ollut enemmän kuin tyytyväinen. Se, että   Lastenhuoneen Järjestysvinkit ryhmän lisäksi saisit järjestyksen reseptin, tavaramäärän sopivaksi, paikat kaikelle ja kaikki paikoilleen. Saat tuloksia, kun laitat hihat heilumaan yhdessä Ilanan kanssa. Ajattele miten ihana loppuvuosi järjestetyssä ympäristössä. Siitä alkaa tie tasapainoisempaan elämään. Samalla lapsille jää ikuisesti menetelmät käyttöönsä heidän tulevaisuuteen ja omaan kotiin. Ilanan ohjauksessa saat kädestä pitäen neuvot lastenhuoneen kaaoksen selättämiseksi ja mikä parasta otetaan lapset mukaan. Hyöty on suuri, kun voit käyttää menetelmäää jatkossa myös koko kotisi järjestämiseen. Aivan. Ihan loistavaa.

Kohti järjestystä, joka säilyy

Mä oikeastaan havahduin koko järjestämisasiaan menetyksen kautta, jolloin aloin pohtia syvemmin omaa tavarasuhdetta ja tunteita mihin ne vaikuttaa… Mä niin toivon että sä saisit helpomman kautta järjestystä ja oivalluksen kanssani.

Ja koska haluan säästää sinut mutkaiseltatieltä kerron sulle sen, että verkkokurssin avulla:

*Ymmärrät  ja  sisäistät  järjestämisen avainasiat, koska lastenhuone ei järjesty riitelemällä, vaan yhteistoiminnalla vuorovaikutuksessa ilman huutamista. 

* lapset eivät voi ilman esimerkkiä osata järjestää, joten ohjauksesta ja yhdessä tekemisestä on suuri ilo ja hyöty koko loppuelämäksi, koska järjestämisellä on niin suuri vaikutus ylipäätään koko elämänhallintaan. 

*Ymmärrystä siihen, ettemme  voi täysin omia lastenhuonetta itsellemme. Lisäksi tietoa siitä, miten saada lasten huomio, heidän äänensä kuuluviin ja toteuttaa myös heidän toiveet. Samalla kertaa saa vinkit, kuinka voi soveltaa  oppeja koko kodin järjestämiseen. Ja ennen kaikkea kodin järjestyksen ylläpitoon. Säästät aikaa, rahaa ja hermojasi. Voit keskittyä tärkeimpiin asioihin.

 

-Laura

Jaa tämä artikkeli

3 kommentia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *