Sateen alkusoitto ja tunnemyrskyä perään • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Sateen alkusoitto ja tunnemyrskyä perään

Millaista on kun ei saa kertakaikkiaan aikaiseksi?

Välillä tuntuu, että sataa niskaan oikein rankasti niin kuin syksyllä konsanaan. Tarkoitan, että mieli on maassa eikä ajatus kulje. Ideoita tulvii , mutta mitään ei saa aloitetuksi. Sitä voi kutsua väsymykseksi tai aikaansaamattomuudeksi, mutta itseään ei kannana alkaa ruoskia. Syyttelyllä ja syyllisyydellä ei tuoda positiivisia lopputuloksia.  Joskus vaan on liikaa ajatuksia, liikaa tekemistä ja liikaa virikkeitä. Oletko koskaan ajatellut, että liialliset ajatuksetkin uuvuttavat?

Mulla on ollut mielenkiintoinen kesä ja syksy. Olen rakentanut  Järjestysvinkit  yritystoimintaani ja valmistellut innolla nyt jo alkanutta  luentosarjaa. Ensimmäinen luentoni käsittelikin juuri sitä paljoutta ja sen tuomia haittavaikutuksia. Mä allekirjoitan sen, että ihan mitä tahansa asiaa on liikaa se kuormittaa.

Just tuohon ”sadeilmiöön” viitaten on raskasta kantaa mielessään satoja asioita ja sitten stresssaantua niistä. Vaikka itse olen tässä nyt ehkä kyseenalainen esimerkki  #suomi100 videohaasteineni, mutta usko tai älä koen minäkin joskus tunteita ylhäältä alas.

Oletko sä huomannut ettei  mikään asia alkuinnostuksen jälkeen olekaan enää niin jänittävää, jos jutuista tulee suorittamista. Tai jos teet jotain valintoja nopeasti niitä saatta katua tai harkitset jotain tosi pitkään ja sitten sekin menee munilleen? Näissä kaikissa esimerkeissä on tunteet mukana. Ihmistä pidettiin vielä järkiolentona 1970-luvun alkuun asti… Ai se nyt mennytkään ihan niin. Tunteet ne meissä vallan saa – vai miten se meni…

Koska nimenomaan ne  tunteet vie meitä syvimpään myrskyyn ja taas takaisin tyynelle ulapalle (onneksi ne tunteet kestää kerrallan sen 7min). Onko sulla sama fiilis? Tunteet on välillä tosi raskaita ja rasittaviakin. Mutta niitä ei saa sivuttaa, sillä niiden onkin tarkoitus pitää meidät valppaana ja oppia tiedostamaan…

Seuraavalla luennolla  la 28.10 Kanneltalossa käsittelen aihetta ”luopuminen ja tunteet” ja tietysti ammattijärjestäjän näkökulmasta ja vinkkelistä. Mutta asiathan ei voi olla niin yksinkertaisia. Mitä me oikeasti mietimme, tunnemme? Mikä aiheuttaa meissä reaktioita ja mikä ei? Miten tunteita hallitaan? Miten opitaan luopumaan? Miljoonia kysymyksiä.

Liiallisten ajatusten pyörittely ahdistaa niin paljon kuin sanotaan sotkunkin ahdistavan. (Sillä sana ahdas=ahdistaa) Niin ja mitä sotkuun tulee, voi aina kysyä viimeistään pulmatilanteissa suoraan. Meillä Kotona.fi:ssä vastaan juuri sinun esittämiin kysymyksiin. Samalla voit katsoa videon ja tutustua minuun henkilökohtaisesti, miten ja miksi minä haluan auttaa sinua tämän paljouden keskellä. TÄSTÄ

Mulla on just sellainen päivä, että eilen illalla julkaisin aiheesta YouTubeen videonkin. <- kurkkaa sekin, siinä on yks tärkeä pointti!

Toivottavasti nähdään viimeistään 28.10. Tavaranvaihtotorilla, Kulttuurikeskus Kanneltalossa. Olet lämpimästi tervetullut vaihtamaan ajatuksia kanssani paljouksista, jotka vievät aikaasi. Niin tunteella kuin järjelläkin. Tilaisuuteen on vapaapääsy ( – kaiken lisäksi pääset liikatavaroista eroon).

Onneksi sateen jälkeen paistaa aina aurinko, kevyesti keskiviikkoa eteenpäin ja oikein hyvää loppuviikoa samalla.

Laura

Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytämme evästeitä sisällön ja mainosten personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.

View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://xn--jrjestysvinkit-5hb.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan. Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä. Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kenelle jaamme tietosi

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Omat yhteystietosi

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Save settings
Cookies settings