Sateen alkusoitto ja tunnemyrskyä perään • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Sateen alkusoitto ja tunnemyrskyä perään

Millaista on kun ei saa kertakaikkiaan aikaiseksi?

Välillä tuntuu, että sataa niskaan oikein rankasti niin kuin syksyllä konsanaan. Tarkoitan, että mieli on maassa eikä ajatus kulje. Ideoita tulvii , mutta mitään ei saa aloitetuksi. Sitä voi kutsua väsymykseksi tai aikaansaamattomuudeksi, mutta itseään ei kannana alkaa ruoskia. Syyttelyllä ja syyllisyydellä ei tuoda positiivisia lopputuloksia.  Joskus vaan on liikaa ajatuksia, liikaa tekemistä ja liikaa virikkeitä. Oletko koskaan ajatellut, että liialliset ajatuksetkin uuvuttavat?

Mulla on ollut mielenkiintoinen kesä ja syksy. Olen rakentanut  Järjestysvinkit  yritystoimintaani ja valmistellut innolla nyt jo alkanutta  luentosarjaa. Ensimmäinen luentoni käsittelikin juuri sitä paljoutta ja sen tuomia haittavaikutuksia. Mä allekirjoitan sen, että ihan mitä tahansa asiaa on liikaa se kuormittaa.

Just tuohon ”sadeilmiöön” viitaten on raskasta kantaa mielessään satoja asioita ja sitten stresssaantua niistä. Vaikka itse olen tässä nyt ehkä kyseenalainen esimerkki  #suomi100 videohaasteineni, mutta usko tai älä koen minäkin joskus tunteita ylhäältä alas.

Oletko sä huomannut ettei  mikään asia alkuinnostuksen jälkeen olekaan enää niin jänittävää, jos jutuista tulee suorittamista. Tai jos teet jotain valintoja nopeasti niitä saatta katua tai harkitset jotain tosi pitkään ja sitten sekin menee munilleen? Näissä kaikissa esimerkeissä on tunteet mukana. Ihmistä pidettiin vielä järkiolentona 1970-luvun alkuun asti… Ai se nyt mennytkään ihan niin. Tunteet ne meissä vallan saa – vai miten se meni…

Koska nimenomaan ne  tunteet vie meitä syvimpään myrskyyn ja taas takaisin tyynelle ulapalle (onneksi ne tunteet kestää kerrallan sen 7min). Onko sulla sama fiilis? Tunteet on välillä tosi raskaita ja rasittaviakin. Mutta niitä ei saa sivuttaa, sillä niiden onkin tarkoitus pitää meidät valppaana ja oppia tiedostamaan…

Seuraavalla luennolla  la 28.10 Kanneltalossa käsittelen aihetta ”luopuminen ja tunteet” ja tietysti ammattijärjestäjän näkökulmasta ja vinkkelistä. Mutta asiathan ei voi olla niin yksinkertaisia. Mitä me oikeasti mietimme, tunnemme? Mikä aiheuttaa meissä reaktioita ja mikä ei? Miten tunteita hallitaan? Miten opitaan luopumaan? Miljoonia kysymyksiä.

Liiallisten ajatusten pyörittely ahdistaa niin paljon kuin sanotaan sotkunkin ahdistavan. (Sillä sana ahdas=ahdistaa) Niin ja mitä sotkuun tulee, voi aina kysyä viimeistään pulmatilanteissa suoraan. Meillä Kotona.fi:ssä vastaan juuri sinun esittämiin kysymyksiin. Samalla voit katsoa videon ja tutustua minuun henkilökohtaisesti, miten ja miksi minä haluan auttaa sinua tämän paljouden keskellä. TÄSTÄ

Mulla on just sellainen päivä, että eilen illalla julkaisin aiheesta YouTubeen videonkin. <- kurkkaa sekin, siinä on yks tärkeä pointti!

Toivottavasti nähdään viimeistään 28.10. Tavaranvaihtotorilla, Kulttuurikeskus Kanneltalossa. Olet lämpimästi tervetullut vaihtamaan ajatuksia kanssani paljouksista, jotka vievät aikaasi. Niin tunteella kuin järjelläkin. Tilaisuuteen on vapaapääsy ( – kaiken lisäksi pääset liikatavaroista eroon).

Onneksi sateen jälkeen paistaa aina aurinko, kevyesti keskiviikkoa eteenpäin ja oikein hyvää loppuviikoa samalla.

Laura

Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *