Q&A ammattijärjestäjä, vietkö meidän ylimääräiset tavarat? • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Q&A ammattijärjestäjä, vietkö meidän ylimääräiset tavarat?

Sain jopa vähän muistutusta siitä, miksi en mainitse oikeasti niitä tahoja, jotka vastaanottaa lahjoituksia. Koska viimeksi kerroin, minne voi viedä lapsiperheen kotona tehdyn raivauksen jälkeen lelut, vaatteet ja tavarat myytäväksi nyt on vuorossa ne paljon kysytyt lahjoituskohteet. (lue juttu linkistä, jos et vielä tutustunut).

Olin siis  auttamassa asiakkaan kotona selvittämään isoja määriä leluja, tavaraa ja pieniksi jääneitä vaatteita.  Osa päätyi myyntiin ja osa tavaroista lajiteltiin kierrätykseen. Muutama säkki meni  H&M vaatekeräykseen (ottavat huonokuntoistakin tekstiiliä vastaan), osa kierrätyskeskukseen ja loput myyntiin lastenkipparille.

Tässä ennen ja jälkeen kuvia työn tuloksesta. Autoin perheen äitiä raivaamaan liikatavarat, lelut, tekstiilit eli lastenvaatteet oikeisiin kierrätyskohteisiin ja jäljellejäävät löysivat paikkansa. Kuvat julkaistu asiakkaan luvalla.

Aikaa kului muutama raivauskerta. Asiakas hyödynsi tarjoukseni, jonka voit tarkistaa tästä. Olethan jo kuullut siitä ja kotitalousvähennyksestä?

Ennen ja jälkeen:

Ennen, punainen kassi ja leluja
Jälkeen, tavarat lajiteltu ja viety myyntiin ja keräyskohteisiin

 

Ennen

Jälkeen

 

Tavaraa lähdössä eri kohteisiin, lasten kirpparille, tekstiilikierrätykseen, päiväkotiin. Ahkera asiakas toimitti tavarat sovittuihin osoitteisiin. Ja minulta saa aina tukea tavaran raivaamiseen, läpikäyntiin ja lajitteluun.

 

Lopulta eteiseen jäi enää  se yksi punainen kassi.

 

Otin selvää tarkemmin eri kohteista, tässä muutama esimerkki vielä:

En siis vie tavaroita, ellei erikseen sovita siitä. Selvitän kyllä kohteita…

Soitin  ensimmäiseksi Vailla vakinaista asuntoa ry:hyn  (VvA ry) ja tiedustelin, millaista vaatetta he ottavat tällä hetkellä vastaan. Ystävällinen järjestösihteeri Vlada Petrovskaja kehotti miettimään, että vaatteet eivät olisi kovin juhlallisia  ja kesäisiä. Varsinkin talvisesongin aikaan tarve koostuu  ulkoiluvaatteista, päällystakeista ja housuista sekä siisteistä ja tavallisista käyttövaatteista. Muutenkin hyväkuntoiseia, ei rikkinäisiä tai likaisia. Tänne lähinnä toivotaan aikuistenkokoista vaatetta.  Tilat ovat rajalliset, joten yhteydenotto on suotava ennen keräykseen viemistä.

Lastenvaatteet, tavarat ja lelut otetaan ilolla vastaan HOPE ry:llä. Heidän nettisivuilla on myös kehotettu miettimään sesonkia. Mutta hyväkuntoiset lahjoitukset ilahduttavat. He kirjoittavat sivustollaan “Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Hopen kautta jaetut vaate- ja tavaralahjoitukset tuovat helpotusta perheen päivittäiseen arkeen. Lahjoitukset toimitetaan vähävaraisille lapsiperheille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille.”

Lähes kaikkia lahjoituskohteita yhdistää seuraavat tekijät, lisäys HOPE ry:n sivulta: “Lahjoitusten tulee olla siistejä, ehjiä ja ajanmukaisia, jotta lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Välitämme osalla paikkakunnista eteenpäin myös huonekaluja ja kodinkoneita. Ne pyritään toimittamaan suoraan lahjoituskohteeseen, jotta turhilta kuljetuksilta vältytään. Käytäthän erityistä tarkkaavaisuutta lahjoitusten kunnon kanssa. Saamamme lahjoitukset, jotka eivät sovi asiakkaillemme, kulkeutuvat meiltä ekologisesti eteenpäin edelleen hyödynnettäviksi”.

Helpoin tapa on viedä tavaraa kierrätyskeskukseen. Siellä he ottavat vastaan kaikenlaista, jopa lajittelematta. En kuitenkaan suosittele viemään ihan roskikseen kuuluvia ja rikkinäisiä tekstiilejä sinne. Puolestaan hyväkuintoisia niin vaatteita, tavaroita, esineitä kuin lelujakin kannattaa viedä. Vaivattomampaa on pyytää noutopalvelua. Ai miten helpottavaa! ja oikaisen samalla muutaman ajatteluvinouman! Meidän perheeseen kerääntyy myös tavaraa ja nyssyköitä. Olisi taikatemppu tai trikki, jos olisin täydellinen. Ei ammattijärjestäjän elämä koostu täydelllisestä vaatekaapista tai kellarista. Luopumista on vain helpottanut elämänkokemus ja intohimo työhöni auttaa muita tavarapaljouden keskellä. Joskus elämä heittelee, lue täältä miten …

Vielä muutamia paikkoja mainitakseni: vaateliikkeiden tekstiilikeräys ottaa vastaan huonokuntoisia ja rikkinäisiä tektiilejä. Pääkaupunkiseudulla HSY:llä on omia keräyspisteitä tarkemmin tiedot täältä HSY.fi

Lisäksi kehuja saanut vähänkäytetty.fi, Facebookin kierrätysryhmät, Pelastakaa lapset ry.

Ai niin, olen luennoimassa kulttuurikeskus Kanneltalossa 3.2.2018 klo.12 “Tavaranvaihtotoritapahtumassa,” johon saa tuoda kaikki hyväkuntoiset, ylimääräiset tavarat ja vaatteet vie mennessäs-tuo tullessas periaatteella. Tapahtuma on kovin suosittu. Tavarat toimitetaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Tapahtuma alkaa jo klo.10, jolloin tavaraa saa tuoda paikalle. Kannelmäkeen pääsee kätevästi myös I ja P junalla. Luennolla käsitellään kuinka hallita tavarapaljoutta ja miten oppia luopumisen taito.

Olisi mukava kuulla sinun mielipiteesi, minne sinä olet lahjoittanut  tavaraa tai myynyt? Lisää ehdotuksesi kommenttikenttään

 

Ilolla  järjestysapua  tarjoten

Laura, Järjestysvinkit

 

 

 

Minioppaan pariin tästä

Jaa tämä artikkeli

3 kommentia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *