Ainakin viisi vinkkiä kodin järjestämiseen IKEA tuotteilla • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Ainakin viisi vinkkiä kodin järjestämiseen IKEA tuotteilla

 

Ajattelin koostaa mun top 5 vinkkiä (IKEA -ratkaisua) säilytysongelmiin. Aina muistutan sua, että jaksa vaan ensin käydä sitä tavaraa läpi ja sitten vasta päättää mitä uutta säilytysjärjestelmää kannattaa hankkia. Älä lähde kauppaan ratkaisemaan ongelmaa. First things first, ongelma (liika tavaramäärä) ratkeaa karsimalla joko mun kanssa tai sitten itsenäisesti.  Koska karsiminen on helpointa aloittaa kylppäristä, aloitan kylpyhuoneen järjestämisestä ja sen säilytysratkaisuista. Ja tämä blogiteksti on täysin oman fiiliksen mukaan tehty, ei kaupallisessa yhteistyössä.

 

 

1.Nämä kierrätysmuovista tehdyt rasiat toimi ihanasti pienessä tilassa. Voit käyttää myös muualla, esim lastenhuoneesa ”pikkukrääsän” lajitteluun. Aivan ihanaa kun nuo rasiat voi vaikka dymolla tekstittää. Tuotteen nimi GODMORGON

 

2.Toinen monitoimivehje (the kärry mun FB-ryhmissäni tunnettu) ei ole vain keittiön järjestämisessä hyvä vaan koko kodin tiloihin hyödynnettäessä:

-kylppärissä shampoot ja kylpylelut (ritilästä valuu läpi hyvin vedet)

-yöpoytänä tai kirjoille makuuhuoneessa

-lasten piirustuksille ja kynille

Nuo uudet kannet kruunaa koko homman, peitä tai suojaa. Miten haluat. Tai käytä tasona/ leikkuu alustana!

Tuote RÅSKOG tarjoiluvaunu

 

3. Näistä monitoimirasioista tuli mieleen vinkki, joka on oivallinen keksintö jääkaappiin  rasiat monessa eri koossa. Näitä on myös kannellisia ja erikokoisia. Toki näitä myydään myös muualla ja tiedän,  että Orthex on ainakin oiva vaihtoehto näille ja sopii täysin jääkaappiin. Meillä  ne toimii niin, että  lapset 9&11 nostavat voileipä tarvikkeet keittiön tasolle, valmistavat leivät ja nakkaavat elintarvikkeet takaisin laatikossa kaappiin. Ei tarvitse etsiskellä juustopalaa ja kurkkua eri koloista. (Kysy asiantuntijalta, sopiiko nämä ko. jääkaappiin. Ja kerro mullekin :))

 

 

4. Seuraavat kenkäkaapit soveltuvat niin eteisen kuin kodin muihinkin kohteisiin. Niissä voi säilyttää jokaisen lapsen/ perheenjäsenen tavaroita. Nimeä kuin päiväkodissa jokaiselle oma henkilökohtainen kaappi eteiseen. Kiinnitä seinään, rakenna vieriviereen ja hahmottele vaikka istumapenkiksi puutasoa apunakäyttäen. vain mielikuvitus on rajana. Vaan ei maksa paljon ja saa pieneen tilaan mahtumaan ihmeen hyvin!

Pieneen lastenhuoneeseen lelusäilyttimiksi. Korkealle sellaiset tavarat, joihin et halua pikkuisten sormien yltävän.

Ihastus ilman harkintaa…

Välietappina osui tällainen ihanan ihanan ihanan näköinen korivaunu. Melkein lähti mun matkaan, mutta kävin päänsisäisen dialogin itseni kanssa:

-”Tää on ihana, mut  tarviiks mä tätä? Mitä siihen laittaisin? Ohjaako nyt mun tahto vai toi ihana tavara? Ja viimein se jää sinne omille sijoilleen kauppaan. Jos vielä haluaisin sitä ensi kerralla niin… en kyllä tiedä miten käy!” Onneksi kaikkea ei tarvitse omistaa. Terveellistä on harkita, jottei tule pettymyksiä. Jos muuten haluat lukea lisää IKEA vinkkejä ja katsoa videolta, hyppää TÄHÄN linkkiin.

 

Toinen huomionarvoinen extravinkki on tämä tanko vaatteiden säilyttämiseen, kuivattamiseen jne. Saat tehtyä tällaisen ihan suihkuverho tangosta, mikäli koko vaatekaapin uusiminen ei kiinnosta. Tuote PLATSA LÄTTHET vaatenaru.

5. SUOSIKKI ! Nämä olis ollut meidän huoneeseen pojille unelmäsängyt. Varsinkin yhteiseen huoneeseen, missä tilaa ei liiolti ole säilytysjärjestelmille. Monitoimi SLÄKT- sänky imee sisäänsä lastenhuoneen isot ja pienet lelut! Itse voisin jakaa laatikot pienillä säilytyslaatikoilla, Skubbeilla esim.

-lasten vaatteille

-leluille, junarata, legot, pehmolelut

-aarteet

-pikkukrääsät rasioissa

-lasten omat lakanat

 

 

 

6. BONUSVINKKI ihan huikee idis lastenhuoneeseen! Meillä tämä kuva on otettu jo vuosia sitten. Toki siitä syystä. että pehmolelut olivat retkelle lasteni ja äitini kanssa.

Mutta pehmolelupaljouteen saattaa olla tästä myös apua!  Ota kuvat ihanista karvakamuista ja tee kollaasi seinälle. Avot! Tilaa säästyy ja rakkaimat tyypit on seinällä. Luopuminen on (ehkä) helpompaa. Mitäs pidät tästä vinkistä. 

Tässä IKEAN toteutus vastaavasta. Ihana, vai mitä? Eikä kerää pölyä…

 

 

 

Kaisun kanssa pidetään huolta Lastenhuoneen järjestysvinkit ryhmästä Facebookissa. Kaisu myös nappasi kuvat minusta IKEA tavaratalossa. Meidän yhteiskuva on helmikuulta, koska oltiin niin  fiiliksissä eilen. Unohdettiin sitten päivittää ”omakuva”

Olen niin iloinen, että some on tuonut lähelleni ihmisiä, asiakkaita, ystäviä!

 

 

 

 

 

 

Katso tämä imitaatiovideo. Nää ihmiset on kultaakin kalliimpia…

 

 

Ja kiitos just sinulle, koska jaat mun kanssa nämä arjen pulmat hyvän ja tasapainoisemman elämän saavuttamiseksi!

 

 

MIKÄ SINUA MOTIVOI KODIN JÄRJESTÄMISEEN?

Mitä loppuvuosi tuokaan tullessaan? Odotan innolla juuri sun yhteydenottoa, sillä elämä on järjestäminen arvoinen. Kurkkaa, mitä empatialla saa aikaan

****Lisää virikettä Instagramin puolelle tästä @laura_holmstrom_

****ja ennen ja jälkeen kuvia täältä

 

-Laura

 

Jaa tämä artikkeli

2 kommentia

  • Meillä mies äkisi aikansa noiden jääkaapin rasoiden kanssa, mutta nykyisin käyttää ihan kivasti. Yhdessä on leivän tekoon tarvittavat, toisessa on itselleni smoothien tekoon menevät kamat. helpottaa järjestämistä tosi paljon.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *