Lauran joulukalenteri l luukku 19 I Tavarat on apuvälineitä arjessamme • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Lauran joulukalenteri l luukku 19 I Tavarat on apuvälineitä arjessamme

19.luukku – Kategorisoi

Tavarat ovat apuvälineitä ja arkemme tukijoita ei  TUKKIJOITA!

 

 

Mitäs ihmettä tuolla kuvan kategosisoinnilla tarkoitetaan? 😉

Nyt oikeastaan puhutaan laatikoista ja hyllyistä…..Nimittäin laatikoiden ja hyllyjen nimeäminen voi auttaa tavarapaikan hahmottamisesssa ja palauttamisessa. Yleensä lastenhuoneessa, päiväkodeissa jne näkee enemmän nimettyjä paikkoja. Suosittelen sitä kyllä lähes jokaiseen kotiin. Ainakin silloin, kun tavaran paikoilleen vieminen tai löytyminen kotona ei ole itsestäänselvää.

Minulle kategorisointi tarkoittaa sitä, että siellä missä asiaa toimitetaan ja tehdään, siellä myös tavaraa säilytetään. Ja nimeämällä tavaran hyllypaikan tavarakategoria on helppo sisäistää.

Kaikki oli nimetty

Olohuoneessa meillä on lautapelit, ei lastenhuoneessa. Kun lapset olivat pienenmpiä järjestin lasten pikkuisia tavaroita ja piirustusvälineet ruokapöydän lähelle keittiön kaappiin. Ruoanlaitto oli hauskempaa, kun lapset touhusivat vieressä. Jos leivot harvoin voit siirtää leivontatarvikkeet kauemmaksi arjen tieltä tai jos keittokirjoja on kertynyt kaappiin, selaa ne läpi ja säästä vain tykätyimmät. Älä anna vähemmän tärkeän tavaran viedä tilaa arjelta.

Sinne tavarat, missä niitä käytetään

Jos joka viikko tarvitsen ruuvimeisseliä, vasaraa ja pientyökaluja, teippien ym muita tarvikkeita niin sijoitan sen keittiön vetolaatikkoon. Keittiössä tutkin myös taloon liittyviä papereita, maksan vastikkeen ja lainan, jolloin laskut on keittiön kaapin oveen sisäpuolelle kiinnitetty. Huolehdin, että myös lasten tärkeimmät paperit on välittömässä läheisyydessä, ei eteisen tasoilla eikä muissa huoneissa.

Mitä harvemmin käytössä, sitä kauempana. Mieti kuinka helppoa on ottaa haarukka ja veitsi laatikosta, niin helppoa pitäisi kaikkien käyttötavaroiden ottaminen olla. Tavarat ovat apuvälineitä ja arkemme tukijoita ei TUKKIJOITA!

TÄÄLTÄ VOIT KATSOA LISÄÄ IDEOITA KATEGORISOINTIIN kotona, mm kodinhoitohuone, lastenhuone ja keittiö

Huomenna tavataan ja luukkua taas avataan!

 

Laura/ Järjestysvinkit.fi

 

Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *