Muutos vie aina aikaa ja vaatii toistoja • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Muutos vie aina aikaa ja vaatii toistoja

 

Mä väitän, että paljouden määrä on aina vakio. Vapaa-aika  ja työ sekoittuvat mulla totaalisesti. Muutos tähän on vienyt paljon aikaa. Entä nyt, kun monilla ympäriltä työt vähenee ja muutos on väistämätön? ”Pitäisi osata olla läsnä niin monessa paikassa”.

Ajattelin taas miettiä elämää. Kelailen usein, mitä mulla on liikaa. Joskus koen, että heilun liikaa sosiaalisessa mediassa kertomassa järjestysvinkkejä, toisaalta olen samaan aikaan todellinen kotoilija. Mietin juuri nyt, miten sinä pärjäät ajatustesi kanssa?

Ajattelin siksi kirjoittaa hieman lisää elämästä.

 

Tunnesiteet määrittelee meitä

Elämän inventaario on joskus paikallaan. Oman elämän. Ei niin, että jauhat muiden valinnoista, elät ilolla toisten virheistä ja nostat itseäsi jalustalle. Kateuden eetos nostaa päätään, kun näyttää niin pirun hyvältä se kaverin instafeedi: ”Sillä menee niin hemmetin kovaa, ei se kyllä kauaa tota jaksa…onkohan se kohta ihan burnoutissa. Mä niin tiedän, eipä käy yhtään kateeks ”

Tunnustan ja tunnistan itsekin joskus ajatelleeni, että minäkin haluan kaiken saman mitä ystävällä. Haluan elää samalla tavalla. Ja olin vähän jopa kateellinen. Suoraan sanottuna olin todella kateellinen. Jos kävimme kylässä, heti alkoi ahdistaa omassa kodissa kyläilyn jälkeen. Toisen luona oli niin ihana pullantuoksu ja kauniit sisustukset. Tai jos kuulin ulkomaanmatkoista, minäkin olisin halunnut. Keskityin siis siihen mitä mulla EI ollut. Kiersin sitä negatiivista kehää. Ja usko nyt. Siihen on helppo palata koska vaan. Oli muuten taas lähellä, kun ihailee muiden juttuja täällä internetisssä

 

Olen itse elänyt kahta kotia puolet elämästäni

Ei mun vanhempien ero silloin lapsena pahalta tuntunut – oli vaan aina ikävä jompaa kumpaa. Silloin olin kateelinen niille kavereille, joiden vanhemmat olivat yhdessä ja nauroivat ääneen. Silloin huomasin, mitä minulla ei ollut. Nyt olen halunnut korjata tilanteen. Elän perheelleni ja työlleni, mutta olen tehnyt lujasti töitä sen eteen, että teen just niin mikä mulle itselleni parhaiten sopii. Se riittää. Ja tietysti jollekin tämä on liikaa… Mutta väitän oppineeni itsetutkiskelun myötä, mistä pidän ja mistä en. Olen voinut unohtaa kateuden katkeruudet, sillä enhän minä ole varma siitä miten kovan työn takana ystäväni ovat kaiken ihanuuden tehneet, mistä muusta ajasta sen on pois; kodin ilmapiiristä tai yhteisestä ajasta?

Jos sä mietit, miten sä löydät sun elämäsi ”järjestysvinkit”  niin aloita käymällä läpi sun pahimmat pelkosi. Mitä sä et missään nimessä haluaisi itsellesi tapahtuvan. Tai  jos nyt tunnet niitä kateudentunteita jostain asiasta, pysähdy miettimään, mitä sä voit sun elämässä muuttaa, jotta sä et tunne enää kateutta. Missä vanhoissa kaavoissa elät? Miten sä voisit kääntää sun ajatukset niin, että kateellisuus asioista muuttuisi päinvastaiseksi?

 

Nyt on sopiva hetki itsetutkiskeluun:

Tässä muutamia aiheita:

 

 1. Tiedosta (missä mennään, mikä on tämän hetken kannalta oleellisin)
 2. Suhteuta (kukaan ei ole täydellinen)
 3. Motivoidu ( sitoudu ja halua onnistua)
 4. Muutu (kukaan ei voi meitä puolestamme muuttaa)

 

On turhaa tuudittautua omiin kangistuneisiin tapoihin ja miettiä kun kaverilla menee  paremmin. Muista, että sä et voi tietää sun kaverin asioita. Voit vain ja ainoastaan kiinnittää omaan käytökseesi huomiota, ajatella toisin ja opetella toisen tavan.

Muutos vaatii toistoa.

Tässä muutamia kysymyksiä sun avuksi, jolla voit selvittää mistä sä oikeasti pidät ja kuinka voit selvittää, kuka olet ja mitä haluat tästä eteenpäin. Maailmassamme on nyt niin paljon hämminkiä, että on oikeasti punnittava omaa itseäään:

 • Mitkä asiat sua rajoittaa?
 • Mitkä on sun uskomuksia elämänkulkua kohtaan?
 • Mitä arvomaailmoja kannat mukanasi?
 • Tai mitä olet halunnut muuttaa elämässäsi päinvastoin, kuin lapsuudessasi? Oletko edes ajatellut?
 • Toistatko tiedostamatta tätä mantraa: ” näin tän elämän vaan nyt kuuluu mennä, kyl mä sit kun on loma, kun on rahaa, kun oon jaksanut tämän 35 päivää tehdä duunia…”
 • Tee päätös asioista joihin keskityt. Kun annat huomion hyville asioille ne lisääntyy.
 • Mitä merkitystä on tuntea kateutta tai miksi se jokin käy niin tunteisiin? Onko se epävarmuus, pelko vai tiedostamaton asia?
 • Mille asialle sä olit viimeksi kateellinen? Miten pääsit yli siitä?
 • Nyt on annettava aikaa ja tukea toinen toista, tiedän että katkeruus tulee nostamaan päätään. tärkeintä on kuitenkin huolehtia itsestään.

Muiden auttaminen on lääke

 

 

 

 

Olen niin onnellinen, että asiakkaat ovat  löytäneet luokseni. Kiitos  just sulle kun olet mun matkassa.

” On elämä laulu niin ihana laulu, voi kunpa kauemmin sen sointi elää vois. Mut heti jo helkkää se tuskaa pelkkää; tuokion vaan riemuaan meille soi.

-Laura, aurinko paistaa vaikkei sitä näy

Instagram @laura_holmstrom_

Kuvat Janina Huovari

Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *