Ajatukset ovat syy. Elämäsi seuraus. Tästä syystä kodin järjestäminen ei onnistu. • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Ajatukset ovat syy. Elämäsi seuraus. Tästä syystä kodin järjestäminen ei onnistu.

Kukapa ei haluaisi siistiä ja täydellistä kotia.

 

Ihminen ei aina voi päättää sitä, mitä hänelle tapahtuu, mutta hän voi aina päättää sen, miten hän tilanteeseen suhtautuu ja mitä hän valitsee seuraavaksi.

Ajatukset ovat syy, elämäsi seuraus.

 

Ihmisiä on kahdenlaisia:
1. Niitä, jotka ovat pettyneet siihen, ettei elämä vastannut heidän odotuksia.
2. Ja niitä, jotka eivät todellakaan asettele ehtoja elämälleen vaan ymmärtävät sopeutua elämän heille asettamiin ehtoihin.
Ensin mainitut ovat orjia onnettoman elämänsä loppuun asti ja jälkimmäiset puolestaan vapauteen kasvaneita vastuullisia aikuisia.
Esimerkkejä:
– tavoitteena siisti ja kaunis koti, mutta en pysty karsimaan tai tekemään päätöksiä = rima asetettu omiin itsenäiseentekemiseen liian korkealle
– kierrättämiseen kuluu liikaa aikaa= ihminen jää jumiin siihen, mihin mikäkin kuuluu ja keskittyy pääasioiden sijasta sivuasioihin
– suutun omille tavaroille liikaa ja uuvun = ajatusten ja tunnteidenhallinnan puutetta
– en ole syönyt, liikkunut tai levännyt= Jos perusasiat eivät ole hallinnassa, on turha yrittääkään suoriutua mistään muusta
– säästän tähän päivään asti vanhempien vanhoja tavaroita= tunteet ja menneisyys sanelevat ja esätvät elämään tässä hetkessä

Mitkä tunteet heikentävät mahdollisuutta hallita aikaasi?

Vaarallisimpia tunteita ovat syyllisyys ja riittämättömyys. Täydellisyyden tavoittelijat pettyy aina. Koska täydellisen suunnitelmien seurauksena päin naamaa iskee todellisuus, joka voittaa täydellisyyden. Tätä seuraa syyllisyys, syyttely ja stressi.
Kyvyttömyys kodin järjestämiseen syntyy omien ajatusten ja tunteiden vallitessa. Niiden seurauksena elämäsi tuntuu epämiellyttävältä ja sotkuiselta.
 Jos omat voimasi, ajatuksesi ja tunteesi ovat tielläsi taustoitan hieman:
Pelko aiheuttaa aina pakenemista ja päätöksenteon siirtämistä. Et elä tässä hetkessä vaan mietit mennyttä ja ahdistut tulevasta. Tulevasta murehtijat joutavat kärksimään kahteen kertaan, miksi siis pelätä sellaista, mitä ei ole tapahtunut?
Viha, joka on seuraamus negatiivisista tunteista, katkaisee ihmisen yhteyden itseensä ja hetkelliseen tekemiseen. Viha estää meitä monilta tekemisiltä.
Katkeruus on edeltävien yhditelmä lisättynä masennuksella. Ja tästä kombostahan ei mitään hyvää seuraa.
Itsensä moittiniminen, vaatimukset  ja korkeiden tavoitteiden asettaminen on  kotisi järjestämisen tiellä.
Tyypillisin ongelma on jättää ymmärtämättä ja etsiä helppoa tietä. Olisitko valmis muuttamaan ajatusmaailmaasi pitkällä tähtäimellä niin, ettet aina tavoittelisi kaikkea helposti? Millaisena sinä kuulet omat ajatuksesi? Kuunteletko, millä sävyllä puhuttelet itseäsi?
Tutustutaan Instagramissa, lisään siellä päivittäin rohkaisevia ajatuksia elämästä ja järjestämisestä. Maanantaina 1.6.2020  tulossa LIVE – lähetys Instagramissa, tunteista järjestämisen tiellä. Mukana kollegani Tavarataituri, ammattijärjestäjä Nina
Iloa alkavaan kesään ja pidä mielessä, että elämä on käsissäsi.
Haluatko kuulla ensimmäisenä vinkit?

Kyllä kiitos, haluan Minioppaan, jolla vältän tyypillisimmät mokat kodin järjestämisessä. Jätän sähköpostin tähän:

* indicates requiredLaura
Ps. Tässä vielä suosittuja blogitekstejä kesälukemiseksi:
Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytämme evästeitä sisällön ja mainosten personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.

View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://xn--jrjestysvinkit-5hb.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan. Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä. Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kenelle jaamme tietosi

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Omat yhteystietosi

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Save settings
Cookies settings