Haluaisinkin nyt avata tätä mun yrittäjyyden ja etenkin tämän nykyisen yritykseni alkutaipaletta. Aihetta on toivottu ja samalla hieman valotan miten ”resilientti” ihminen on järjestelmällisempi. Eli kuinka paineensietokyvykkäämpi ihminen vapauttaa omat aivonsa uhkakuvasta ja jatkaa toimintaa. Hän kiinnittää huomiota myönteisiin ja positiivisiin asioihin. Tärkeintä on katsoa ratkaisua ongelman sijaan!
Enkä todellakaan ole aina ollut itse paineensietokykyinen. Kokemuksistani oppineena ja niitä ponnahduslautana käyttämällä olen saanut käännettyä vastoinkäymiset voitoksi ja etenkin tehnyt niistä menneistä tapahtumista kiinnostavia. Itselle ja muille saadakseni vastakaikua työlleni. Tehdäkseni ihmisistä paineensietokykyisempiä. Opettaakseni, että onni on muokattavissa, kunhan kärsivällisuus pysyy voimissaan.
Itse en usko sattumaan
Olen sitäkin saanut kuulla, ”kuinka olen sattumalta osunut hyvään saumaan.” EI. Sattumahan on ennustamatonta, hyvää ja huonoa. On kuitenkin olemassa kahta tyyppiä: Onnekkaita ja epäonnekkaita. Onnekkaat ovat heitä, jotka uskovat omaan juttuunsa, tekevät onnekkaita päätöksiä, koska ne kytkeytyvät omaan kokemuskenttään. Intuitiolla. Intuition avulla rohkeita päätöksiä. Ratkaisumalleja, joita suhun on kerääntynyt. Jatkat sun omaa tekemistä vaikka ympärillä hoetaan ”lopeta jo” koska intuitiivisesti sun omat käsitykset vie eteenpäin. Onnekkuus on sitä, että valmistautuu vastaanottamaan elämältä tulevia mahiksia.
Mä toteutin omasta tarpeesta Järjestysvinkit yhteisön Facebookiin kahteen ryhmään Lastenhuoneen- ja Lapsiperheen kodin ryhmät. Siitä sitten perustin yrityksen ja verkkosivut, kun sain ammattijärjestäjän pätevyyden. Olen instagramissa saanut ihmiset ”karenteenikalenterin ja raivausrientojen ”pyörteisiin uskomalla omaan juttuun. Tämä kaikki on tehty rakkaudesta ihmisiin sekä kunnioituksella elämää kohtaan. Ilmaistyön vastapainona on upeat kokemukset, joista olen saanut itselleni ammennettua kokemuksia sekä nyttemmin liikevaihtoa. Olen kolmessa vuodessa oppinut luottamaan omaan tekemiseen ja varsinkin silloin, kun näen asiakaskäynneillä onnistumisia välittömästi ja koen että olen voinut kääntää ihmisen ajatusmaailmaa. Saan paljon ihanaa viestiä Instagramissa ja koen,että apua tarvitaan enemmän ja enemmän.
Resilientit henkilöt ovat elämänsä aikana kohdanneet sellaisia asioita ja ihmisiä, jotka ovat tukeneet heidän kykyään kehittää paineensietokykyään.
Olet joko oppimasi vankina tai koulussa. Otatko elämäsi ponnahduslaudan potentiaaliksi vai jäätkö menneisyyden vangiksi?
Ja sitten heihin epäonnekkaisiin, onnettomiin, jotka puolestaan ovat puutuneita ja pettyneitä elämäänsä jo valmiiksi. Tai kautta ajan. Aina. Mieli ummessa ja tukossa. Tarmo ja energia poissa. Mutta onneton saattaa pyrkiä onnekkuuteen pakottamalla ilman intuitiota, puskemalla, väsyttämälllä, suorittamalla, jotta pysyisi pinnalla. Mutta mitä enemmän yrität väkisin vielä huonommaksi tilanne menee. Älä missään nimessä yritä liikaa.
Painetta sietävä ihminen on järjestelmällinen
Myös sisäisen kokemus- ja tunnemaailman käsittelytaidot liittyvät keskeisesti paineensietokykyyn. Hyvin stressiä sietävä ihminen kykenee keskittymään olennaiseen. Liittyykö tämä vahvasti elämänhallintaan? Kyllä!
Jos muuten haluat olla ensimmäisenä kuulemassa ajan- ja elämänhallintaan liittyvästä ilmaisesta webinaarista hyppää listalle mukaan tästä. Saat samalla minioppaan käyttöösi kodin järjestämisestä. Lupaan ilmoitella webinaarista sinulle elokuun aikana. Tulehan siis mukaan.
Aivojen vapauttamiseen stressitilanteessa auttaa:
- positiiviseen ja olennaiseen keskittyminen
- joustavuus
- sosiaaliset taidot
- järjestelmällisyys
- aktiivisuus
Keskeinen asia tuhansia vuosia sitten oli se, että (stressitilanteessa) ihmisen aivotoiminta kaventuu, joten keskitymme hengissä säilymiseen. Se auttoi meitä silloin, mutta tämän päivän ristiriitatilanteessa se vaikeuttaa toimintaa. Uhat eivät usein enää ole fyysisiä. Ihmistä vaanivat lähinnä sisäisen kokemusmaailman ristiriidat.
Jatketaan siis resielintin ominaisuudesta tai oikeastaan valinnasta miten kiinnittyä siihen, mikä on tärkeää.Se, mikä tekee hommasta haastavaa, on, että pitää kuitenkin olla joustava. Ajattelua täytyy osata käyttää joustavasti, täytyy kyetä ajattelemaan myös uusilla tavoilla samaan aikaan hahmottellessaan kokonaisuuksia.
Tietyillä persoonallisuuspiirteillä varustetut ihmiset ovat luontaisesti kykenevämpiä olemaan resilienttejä kuin toiset. Persoonallisuuspiirre, joka tuo mukanaan aika paljon vahvuuksia resilienssin suhteen, on reagointiherkkyys. Jos on luontaisesti hyvin tyyni ja suhtautuu tyynesti asioihin, osaa ottaa tyynesti.
Reagointiherkkyyden toisessa päässä ovat hyvin herkät ihmiset, joilla sisäinen kokemusmaailma ja tunteet ovat hyvin voimakkaita. He saattavat paineenalaisessa tilanteessa olla enemmän vaikeuksissa kuin luontaisesti tyynet ihmiset.
Resilientin ihmisen ominaisuus on järjestelmällisyys: painetta sietävä ihminen tekee suunnitelman ja noudattaa sitä.
Resilientti tukee aivojen toimintaa monimutkaisessa ja haastavassa tilanteessa suunnittelemalla ja olemalla järjestelmällinen.
Ja jo nyt viimeistään ymmärrät, että haluamme ehdottomasti lieventää päänsisäistä stressiä ja kuormitusta kodin järjestämisellä ja elämänhallinnalla.
Järjestäminen tukee paineensietokykyä eli lisää hallinnantunnetta elämässä.
Ole proaktiivinen: tartu toimeen! Älä vain istu alas, laita käsiä ristiin ja rukoile, että asiat hoituisivat itsekseen. Lähde toteuttamaan ja tekemään.
Lue tästä mihin kokemus- ja tunnemaailmani perustuu tai kuinka menetys oli iso käänne elämässäni. Mutta käänsin sen vahvuudeksi. Tein mustasta aukosta itselleni työn. Tekemällä.
Tästä voit vaikka päästä alkuun
Muistathan: unelmat ei toimi, ellei ihminen toimi.
Sua varten teen tätä työtä.
Laura