Fantasiaminä on fiktiivinen hahmo • Järjestysvinkit

Tunnesuhde

Fantasiaminä on fiktiivinen hahmo

Tunnistatko oman fantasiaminäsi?

Kuka siellä peilissä on? Onko se sellainen fantasiaminä, joka ehtii, osaa, pystyy ja muistaa kaiken?
Vai oletko se sinä, joka poimii elämäänsä tärkeimmät asiat, muistaa kerralla korkeintaan viisi asiaa, on armollinen itselle ja muille?

 

Fantasiaminä on se joka haluaisi:

  • olla samaan aikaan levännyt ja saada hirveästi aikaiseksi
  • kiinteän ja hyvännäköisen kropan samalla, kun syö sohvalla sipsejä
  • tehdä entiseen tapaan omia harrastuksia, vaikka on pienet lapset tai vaativa työ
  • leipoa, laittaa ruokaa jokaisella välineellä keittiössä, vaikka leivonta-asioihin on koskettu viimeksi 5 vuotta sitten
  • näyttää samalta kuin 15 vuotta sitten ja mahtua niihin kaikkiin kauniisiin vaatteisiin jota vaatekaapissa on
  • omistaa ja ripustautua, pelätä ja varautua pahimpaan elämässä

Haluaisitko eroon fantasiaminästä?

Kun mä pääsin eroon mun fantasiaminästä, sain tilalle jotain erityistä. Oman itseni. Sen lapsellisen Lauran, joka kuulee ja näkee kaikessa huumoria sekä huvittuneisuutta. On myönteisesti tekemisessä mukana eikä suorita mitään. Nauraa, nauraa, itkee, nauraa, nauraa, itkee…

Joskus lasten syntyessä  olin antautunut niin siihen äitihahmouteen, että olin kadottaa oman innokkuuteni. Ehkä mä jotenkin ajattelin, etten äitinä voi enää olla samanlainen, iloa hersyvän nauravainen. Pelkäsin, ettei minua oteta vakavasti. Ajattelin, että nyt mun täytyy aikuistua.

Mä en tiedä mikä siinä oli, mutta sellainen tyttömäisyys piti saada pois.  Piti  luoda mielikuvaa muille, että minä osaan kyllä. Halusin näyttää vanhemmalta. Olen aina saanut kuulla tytöttelyä. Kovastihan siinä luottamus itseensä kärsii kun miettii, mitä muut musta ajattelee.  Ja jotenkin ajattelin, että minulla ei ole niin väliä, kunhan lapset voi hyvin. Olen kokenut riittämättömyyttä ja kaikenlaista ahdinkoa. Olen yrittänyt elää liikaa niin kuin fantasiaminä on halunnut. Fantasiaminä hallitsi ja osasi kaiken, varmisti ja suuttui, kun ei mentykään ihan just kun piti. Sellainen se minun fantasiaminä oli, taustapiru, joka  halusi ja käski minun toimivan toisessa muotissa.

Näin voit heittää hyvästit fantasiaminälle

Olen se kuka olen. Tuore kuva ihan normaalista arjesta.
Fantasiaminä. Kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy toituvasti erilaisilla sometileillä ja näyttää vain elämän kohokohdat.


Olen rehellinen itsellesi. Tarkastele fantasiaminää ja kysy aidolta itseltäsi: ”mitä minä tällä hetkellä haluan loppuelämältä”
Anna nyt fantasiaminän ihmetellä olkapäällä sinulle oikeita valintoja.
Kun sun arkea ja elämää tukevat valinnat on selviä, huomaat fantasiaminän häipyneen ja vieneen mukanaan myös sinua kuormittavat tekemiset. Samalla omalle itsellesi tulee tilaa hengittää, etkä enää roiku niissä uskomuksissa, olettamuksissa, menneissä ja kaavoissa. Vapaudut tälle hetkelle, kun tiedotat mitä sä haluat omassa kodissasi pitää ja tehdä. Kuka sua ohjaa, sinä itse vai fantasiaminän  vääristynyt mieli?

 

Laura

Seuraa Instagramissa:

Kodin järjestämiskalenteri ei petä koskaan: >>> tästä saat sen itsellesi <<<

Jaa tämä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytämme evästeitä sisällön ja mainosten personointiin, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.

View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://xn--jrjestysvinkit-5hb.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan. Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä. Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kenelle jaamme tietosi

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa. Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Omat yhteystietosi

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Save settings
Cookies settings